MARA CAPTARU

Palmares

Mara Captaru 
S-a nascut pe 29 Aprilie 2002 in Bucuresti. A urmat cursurile primare la Scoala Generala “Tudor Arghezi” nr. 19, iar acualmente este eleva in clasa a VI- a la Colegiul National Bilingv “George Cosbuc” Bucuresti.
Desi, inca de la varsta de 3 ani parintii observa inclinatiile muzicale ale Marei, abia in toamna anului 2006, profesoara de pian a gradinitei unde ea invata (si care pregatea copii si pentru celelalte activitati muzicale) le atrage atentia la modul serios ca Mara este talentata vocal, are o ureche muzicala foarte buna si ca ar trebui sa faca ceva in acest sens.
Coincidenta sau … nu ?I, Mara isi incepe “cariera muzicala” in acea iarna, cand in Februarie 2007 participa la o preselectie si apoi la emisiunea concurs “Vreau sa fiu mare vedeta” a postului  Antena 1, castiga editia a III –a si se califica astfel in finala primului sezon al emisiunii ce avea sa aiba un succes rasunator.
In urma acestei performante la nici 5 anisori, parintii realizeaza ca intr-adevar trebuie incurajata sa mearga pe acest drum.
Astfel, Mara participa pentru prima oara la preselectia pentru Faza nationala la Festivalul “Mamaia Copiilor” in primavara 2008, iar apoi in Octombrie a aceluiasi an se inscrie la Fastivalul “Andantino” unde obtine un premiu special.
Remarcata fiind in cadrul acestui festival si de inimosii profesori ai grupului “Andantino”, Mihaela si Stefan Iordache, se inscrie in componenta acestuia in noiembrie 2008.
In afara activitatii de grup, doamna Mihaela Iordache o incurajeaza si o pregateste si pentru prestatii “solo” in cadrul spectacolului grupului. Mara incepe sa prinda curaj si gustul acestor prezente pe scena, fapt ce o determina (desi foarte mica) ca doar dupa un an sa vrea sa renunte la activitatea in cadrul unui grup si sa incerce altceva.
Desi fara prea multa experienta de concurs si doar cu pregatirea de pana atunci, mama hotaraste sa o inscie pe Mara la unul dintre ele mai exigente festivaluri de de muzica usoara pentru copii – “Fulg de nea” – de la Brasov, unde in Noiembrie 2009 obtine mentiunea la grupa de varsta 7-9 ani.
Din acest moment, semnele au fost si mai clare: se impunea o pregatire la alt nivel. Asa se face ca in Ianuarie 2010 bate pentru prima data la usa compozitorului Cristian Alivej care este de acord sa o pregateasca pe partea de “canto”
De atunci, sub o indrumare plina de rabdare, caldura si profesionalim, specifice d-lui Alivej, evolutia Marei a fost din ce in ce mai evidenta iar succesele nu au intziat sa apara.
Astfel, astazi Mara se prezinta cu un palmares de care parintii ei (si nu numai) sunt foarte mandrii:
-    Premiul I – Decembrie 2010, Dec. 2011, Dec 2012 la Festivalul “Flori de gheata” (Bucuresti)
-    Premiul II – Septembrie 2011 la Festivalul “President Kids Music” (Buzau)
-    Trofeul Categoriei de varsta – Octombrie 2011 si Trofeul Festivalului  - Octombrie 2012 la festivalul “Baby Boom Show” (Bucuresti)
-    Trofeul Mic al Festivalului “Martisor” – Martie 2012 (Bucuresti)
-    Trofeul Mic al Festivalului “Kidex Music” – Mai 2012 (Bucuresti)
-    Trofeul Categoriei – Decembrie 2011 si Decembrie 2013 la Festivalul “ Magia Craciunului” (Bucuresti)
-    Premiul I – Octombrie 2012 la Festivalul “ Constelatia Juniorilor” (Focsani)
-    Trofeul Categoriei – Septembrie 2012 la festivalul “Star Melody” (Bucuresti)
-    Premiul I – Aprilie 2013 si Trofeul “Junior” – Aprilie 2014 la Festivalul “Spring Star” (Bucuresti)
-    Trofeul Categoriei – Octombrie 2013 la Festivalul “Maimutica de Aur” (Bucuresti)
-    Premiul special 2011, Premiul II 2012, Premiul I 2013 la Festivalul “Fulg de Nea” (Brasov)
-    Participare in finala Festivalului International “Ti Amo” - Mai 2013 (Onesti)
-    Trofeul Categoriei Decembrie 2012 si Decembrie 2013 la Festivalul “Stelute de Iarna” (Bucuresti)
-    Premiul I – Mai 2013  si Trofeul Categoriei – Aprilie 2014 la Festivalul “Magia muzicii”(Focsani)
Desi a avut atatea participari la festivaluri si premii castigate, Mara considera ca cele mai mari realizari de pana acum in activitatea ei muzicala sunt:
-    Participarea in finala mare a Festivalului “Mamaia Copiilor” in Iulie 2012, precum si
-    Participare in cel de-al treilea sezon al emisiunii “Next Star” a postului Antena 1
Lectia pe care Mara ar vrea sa o “predea” tuturor copiilor ar fi urmatoarea:  cu munca si preseverenta si de multe ori si in ciuda “comentariilor de pe margine” poti face performanta si iti poti atinge visul, atata timp cat ai o … pasiune!
SUCCES PE MAI DEPARTE !!!

 

Detalii artist

  • Localitatea: BUCURESTI

Parteneri

Partenerii festivalurilor noastre

Contact

Newsletter

Inregistreaza-te la Newsletter-ul nostru!